Hoe de zwerver koning werd (of was het andersom?)
Als je bang bent te doen wat je te doen hebt, als je je grootsheid niet durft te erkennen, als je je zelf klein maakt, dan heeft dat zo zijn voordelen. Maar wil je zo blijven? Wil je zwerver zijn? Of koning?
Velen zijn hun werkelijke levensopdracht kwijtgeraakt. Maar iets in je weet het nog. Diep van binnen verlang je ernaar je levenstaak op je te nemen en daarmee je rechtmatige plaats in de wereld.
Een voorstelling over het ontkennen van de levenstaak, de angst, de zoektocht, de tegenwerking van buitenaf en uiteindelijk... de vreugde over het zijn die je bent.
Naar een verhaal van Willem Glaudemans.
Voorstelling van 70 minuten aaneengesloten.

Vrouwenziel
Geen vrouw krijgt wat ze nodig heeft voor niks. Ze moet er haar passie voor kennen, er offers voor over hebben, doorzetten, liefhebben en loslaten.
Maar bovenal moet de vrouw de weg naar huis weten, de weg naar haar eigen ziel. 
Drie prachtige verhalen over vrouwen; voor vrouwen en voor mannen.

Duizend-en-één-nacht
Verhalen en oriëntaalse dansen, in samenwerking met buikdanseres Lauri van Universe of Dance.

Maria de Moeder en Maria die zich geliefd weet; een gesprek
Maria de moeder van Jezus en Maria Magdalena, die wel de Geliefde wordt genoemd, voeren een gesprek met elkaar. Zij kijken terug op hun leven met Jezus. De ene Maria als moeder. Hoe was het om moeder te zijn van dit Kind, van deze man, die zo zijn weg ging, die ze moest delen met vele anderen en die ze zo ècht los moest laten? En de andere Maria. Over haar verzet. Over geraakt zijn. En over zich geliefd weten. Wat betekent dat, je geliefd weten?
Een ontroerend, indringend verhaal - op bijzondere wijze ontstaan.

 

 

-